Huishoudelijke hulp
Voor hulp in de huishouding kunt u een beroep doen op onze huishoudelijke medewerkers. Tijdelijk of voor een langere periode.
Wij helpen bij huishoudelijke taken
Huishoudelijke taken zijn aan de orde van de dag. Stofzuigen, wassen, de bedden opmaken en ramen lappen. Vaak niet zo ingewikkeld, maar wel zwaar en niet altijd de meest geliefde klussen. Vooral als u ziek bent, herstelt na een optie of ouder wordt.
- U heeft een indicatie vanuit de gemeente en krijgt hulp bij het huishouden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning.
- U maakt als particulier gebruik van de hulp bij het huishouden van Amantzorg.
Hulp bij het huishouden betaald vanuit de Wmo
Het wmo-loket in uw gemeente bekijkt welke ondersteuning u nodig heeft en hoeveel. Dit heet een indicatie. Het zorgloket geeft deze indicatie aan ons door, waarna wij uw ondersteuning regelen. Als u hulp ontvangt op basis van een indicatie, wordt een deel vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt door de gemeente vastgesteld en kan dus per gemeente verschillen. U betaalt de bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt.
Particuliere hulp bij het huishouden
Het is ook mogelijk om particulier gebruik te maken van de hulp bij het huishouden van Amantzorg. U betaalt de kosten dan zelf. Het inschakelen van een hulp bij het huishouden van Amantzorg geeft u een aantal voordelen:
- Wij screenen onze medewerkers op gedrag en competenties. Waar nodig zorgen wij voor
- Als u dat wilt, kunnen wij ook zorgen voor vervanging tijdens ziekte of vakantie van uw vaste
- Wij zoeken voor u een medewerker die bij u past. Wanneer u niet tevreden bent over de hulp, dan regelen wij voor u een andere hulp bij het huishouden.
Kosten
Het zorgloket in uw gemeente bekijkt welke ondersteuning u nodig heeft en hoeveel. Dit heet een indicatie. Het zorgloket geeft deze indicatie aan ons door, waarna wij uw ondersteuning regelen. Als u hulp ontvangt op basis van een indicatie, wordt een deel vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt door de gemeente vastgesteld en kan dus per gemeente verschillen. U betaalt de bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt.